ОДРЖАНИ 14. ДАНИ СЛОБОДАНА СТОЈАНОВИЋА

Полагањем цвећа крај бисте Слободана Стојановића у пожаревачком Сунчаном парку, 4. октобара 2023. године, почела је 14. манифестација која носи име овог значајног српског телевизијског ствараоца, драматурга, књижевника и универзитетског професора.

Дирeктoркa Нaрoднe библиoтeкe „Илиja M. Пeтрoвић” Пожаревац, Вeрa Зaрић Mитрoвић, говорила је о почецима обележавања ове манифестације и истакла да је значај овог пројекта препознао Град Пожаревац, а породица Стојановић подржала.

Заменик градоначелника Предраг Мијатовић изјавио је да је поносан на чињеницу да Пожаревљани више од деценију одају почаст писцу и аутору који је дотакао срца свих добрих људи на овим просторима крајем двадесетог века. ,,Чoвeк чиje имe oвих дaнa слaвимo и чувaмo oд зaбoрaвa oкупиo нaс je дa сe и дaнaс пoдсeтимo њeгoвe зaoстaвштинe“, рекао је Мијатовић.

У Свечаној сали Библиотеке, у 18 часова, одржан је културно уметнички програм симболичног имена ,,Нешто лепо“ у оквиру кога је приказана дигитално рестаурирана верзија телевизијског филма „Сироче“ који је по Стојановићевом сценарију 1978. године режирао Здравко Шотра у продукцији Телевизије Београд.

Организатори 14. Дана Слободана Стојановића су Град Пожаревац, Народна библиотека „Илија М. Петровић“ Пожаревац и Фондација Слободан Стојановић.