Види чуда 3

Седе тако с тобом, у твојој соби, писци прве књиге Види чуда: Светлана Велмар Јанковић, Раша Попов, Градимир Стојковић, Мошо Одаловић, Поп Д. Ђурђев, Весна Алексић и Дејан Алексић.
И седе тако с тобом, у твојој соби, и писци друге књиге Види чуда: Данило Николић, Љубивоје Ршумовић, Слободан Станишић, Ранко Павловић, Давид Албахари, Весна Видојевић Гајовић и Бранко Стевановић.
А сада с тобом седе и писци треће књиге Види чуда: Лаза Лазић, Добрица Ерић, Владимир Андрић, Бошко Ломовић, Јово Кнежевић, Јасминка Петровић и Урош Петровић.
Дабоме, од самог почетка, седе тако с тобом, у твојој соби, приређивач све три књиге Гордана Тимотијевић и илустратор Младен Анђелковић. И још су ту лектори, ликовни уредници, технички уредници, штампари, књижари, библиотекарии други зналци разних вештина потребних да би се књига нашла у твојим рукама.
И тако, док читаш – сви они гледају у тебе. Хоћеш ли нешто рећи, да ли ћеш се намрштити или насмејати, хоћеш ли разрогачити очи или ћеш скупити капке као када се разматра нешто сићано. Сви они гледају у тебе – питајући се да ли ћеш се зачудити. Мада, немој да мислиш да и они нису зачуђени…
Макар „само“ тиме колико је велика твоја мала соба. Како то да су сви могли да стану, а да никоме не буде тесно, да не буде гужва? Чудо једно, све скупа!