ФОНДАЦИЈА ТЕМПУС

Могућности за међународну сарадњу и професионално усавршавање запослених у школама, предшколским установама и омладинским организацијама кроз Еразмус+ програм

У сусрет новоотвореном позиву за Еразмус+ пројекте и конкурсном року за 2019. годину, у петак, 9. новембра од 12ч у Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу представници Информативног центра Фондације Темпус одржаће предавање о могућностима за међународну сарадњу и професионално усавршавање запослених у школама, предшколским установама и омладинским организацијама кроз Еразмус+ програм.
Запослени у предшколским установама и основним и средњим школама (васпитачи, учитељи, наставници, стручни сарадници, директори…), као и представници омладинских организација ће кроз једночасовну презентацију сазнати како да се, кроз финансиране пројекте Еразмус+ програма, повежу и сарађују са колегама из Европе, као и како да такве пројекте корсите за стручно усавршавање и развој своје установе. На предавању ће бити речи о:
– врстама доступних пројеката, укључујући оне за финансиране мобилности наставног и ненаставног особља из Србије у европске земље ради професионалног усавршавања, као и стратешка партнерства установа из Србије и Европе зарад заједничког развоја, размене и примене добрих пракси
– условима учешћа и процедури пријављивања пројеката
– активностима подршке Фондације Темпус у процесу пријаве Еразмус+ пројеката
– другим корисним информацијама у вези са приликама за сарадњу кроз програм
За додатне инфомрације можете се обратити Информативном центру Фондације Темпус путем мејла info@tempus.ac.rs или телефона 011/334-2430 (опција 1).

Са задовољством Вас очекујемо!