КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СА АНОМ АТАНАСКОВИЋ

О писцу:
Ана Атанасковић је књижевница са стилом. Рођена је у Крушевцу 1973. године. Дипломирала је енглески језик и књижевност на Филолошком факултету у Београду. Од 1992. године у Београду и живи.
Ауторка је следећих књига:
– збирка прича „Београдске мајске приче“ (Књижевна омладина Србије, 2006.)
– роман „Дует душа“ (Магнет, 2008.)
– роман „Јелена Анжујска“ (Феникс Либрис 2009. прво издање; друго издање Арт Натрон и Кордун из Филаделфије, 2010. )
– роман „Моја љубав Никола Тесла“ (Смарт, 2013.)
– збирка прича „Београд је љубав“ (Нине Хорсес Јоурнеy, 2017.)
– роман “Краљица јоргована” – допуњено издање “Јелене Анжујске” трећином текста (Само корак, 2019.)
– роман “Даворјанка Пауновић” (Блиц, 2020.)
– преуређено издање романа “Моја љубав Никола Тесла” (Лагуна, 2021.)
– превод на македонски “Мојата љубов Никола Тесла” (Икона, 2022)
– превод на енглески „My Love Nikola Tesla“ (YУ библиотека, октобар 2022)

Уводни део романа “Јелена Анжујска” је уврштен у књигу “Манастир Сопоћани” у издању Светигоре. Новинарску каријеру је започела у модном часопису ELLE. Даље је писала за дипломатски часопис VipTripDiplomatic (од првог до последњег броја), те у престижним часописима Водич за живот и Сенса. Писала је и за магазин Лепота&Здравље. Била је сарадница многих сајтова (хрватског књижевног портала ЦитајМе, руског портала ИнСербиа, часописа Esquire, сајта Београдузиво, часописа Ehneduana, Културних новина и других). Тренутно пише за Илустровану политику и сајтове Инфопреводи и Калдрма.

Од 2017. године ради и као копирајтерка, на српском и на енглеском језику. Пише copy/content/creative текстове за сајтове, маркетиншке агенције и реномиране компаније (последња сарадња – Супер Веро).

2019. године је основала Фејсбук страницу Само воли – Ана Атанасковић – Само воли , Инстаграм страницу @само.воли – Само воли и покренула свој подцаст – наставак књиге и прича са овог сајта у аудио форми – Београд је љубав. Верује у Бога, љубав и слободу.

2022. године добила је награду „Подвижник мира“, коју за допринос култури и српској и светској књижевности додељује Удружење „Време и моје право“. Награда је додељена роману “Моја љубав Никола Тесла”.