Излазак у библиотеку је поново у моди!

 

Народну библиотеку ,,Илија М. Петровић“ Пожаревац, 10. јуна 2022. године, посетили су ученици првог, другог и трећег разреда ОШ ,,Милош Савић“.  Дочекала их је библиотекарка Славица Вучинић, са Дечјег одељења, која се потрудила да занимљивим активностима подстакне љубав према књизи, али и библиотеци као установи.

Деца су научила да посету библиотеци не треба да доживе као обавезу и да библиотеку увек треба да повежу са лепим асоцијацијама, новим искуствима и интересантним причама. Желимо да у најмлађим корисницима пробудимо осећај припадности заједници љубитеља књиге и одговорности према књигама које чувамо и враћамо.  Велику пажњу им је привукао пано који је направљен за турнир ,,Мачевање речима“ и песма ,,Језичке доумице“ Ласла Блашковића. Сазнали су како то “слушају очима“ и као се постиже склад душе, тела и разума.

Ученици су обишли Завичајно одељење и Одељење за младе, а на самом крају добили су бесплатне чланске картице. Учитељицама је дата препорука за књиге које деци треба понудити за летњи распуст.