МЛАДИ ПОД КОНТРОЛОМ… ДИГИТАЛНА ДЕМЕНЦИЈА! ШТА ЧИНИТИ?

Књига Недељка Јовића о младима

 

Практични приручник „Млади под контролом… дигитална деменција! Шта чинити“, чији је аутор психолог Недељко В. Јовић, представљена је у Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу у среду, 23. фебруара. Госта је представила Вера Зарић Митровић, директорка Библиотеке.

Психијатар-породични психотерапеут, др Ивица Младеновић, написао је у рецензији ове књиге да она представља својеврсни водич за родитеље не само у контексту превенције ове посебне болести зависности, већ и у смислу водича за успешно родитељство.

Ко се лишава сна проводећи ноћи уз дигиталне медије чини тежак злочин спрам властитог тела – тврди др Младеновић.

Поред истицања проблема зависности од  интеренета и мобилних телефона аутор нуди и конкретна решења везана за умерено коришћење дигиталних медија и самоконтролу. Потенцира праве вредности као што су безусловна љубав, стална подршка и конструктивна комуникација. Изграђено поверење представља круцијални фактор да породица са адолесцентом прође кроз ову фазу животног циклуса.

Кроз практичне примере психолог Недељко Јовић је остварио комуникацију са пожаревачком публиком која је учествовала у разговору и имала прилику да набави књигу са посветом аутора.