ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГА МИЛОША ПЕТКОВИЋА

У организацији Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац и Омладинског савета Пожаревац, поводом реализације програма промовисања фантастике подржаног од Града Пожаревца, 3. децембра у Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ Пожаревац одржано је представљање књига Милош Петковића.
Модератори вечери биле су Рената Минић, дипломирани библиотекар саветник и Невена Вуксановић, дипломирани библиотекар. Бројним посетиоцима и љубитељима овог све популарнијег жанра књижевности обратили су се и директорка библиотеке Вера Зарић Митровић и председник Омладинског савета Пожаревац Владан Стокић.
Снимак књижевних вечери биће ускоро доступан на сајту, Јутуб каналу и фејсбук страни Библиотеке.
О аутору:
Милош Петковић рођен је у Нишу 1986. године. Један од најчитанијих и најпродктивнијих младих писаца на простору бивше Југославије. Аутор је три трилогије: “Вукови судбине”, “Перунов хроничар” и “Седам мачева”. Роман “Вештица из Страшилова” коауторски потписује са руским писцем Антоном Ивановичем Лесковим. Роман “Језомор – Портрет тропрстог сликара” коауторски потписује са писцем Младеном Станисављевићем. Роман “Уснули змајеви” који објављује наша највећа кућа Лагуна написао је заједно са познатим музичаром Ацом Селтиком, фронтменом групе Ортодокс Келтс. Књигу о нашим истакнутим витезовима и хајдуцима “Од мача до кубуре” написао је заједно са писцем Младеном Ђорђевићем. Што се тиче књижевности за децу, Петковић је заступљен у продукцији издавачке куће Пчелица из Чачка, пре свега са тетралогијом “Патуљци и виле” (романи: Пролеће, Лето, Јесен и Зима). Ове књиге уврштене су у изборну лектиру за 2020. годину, преведене су на енглески језик и по њима је урађена позоришна представа у продукцији НКЦ-а. Најновије Петковићево дело је роман за децу и младе “Детективи из Зоо-врта. Петковић је са кратким причама заступљен у многим збиркама и часопсима широм Србије. Повремено ради као уредник у Отвореној књизи из Београда, а уређивао је збирке прича о Хомољу и Звижду “Чувари златног руна” на којима је сарађивао са педесетак писаца из региона, међу којима су Љубивоје Ршумовић, Урош Петровић и други… Добитник је награда “Света Петка”, “Светосавски Печат” и награде “Златни Траг”. У више наврата радио је као предавач у школама креативног писања.
Најмлађи је члан Удружења књижевника и књижевних преводилаца града Ниша у историји удружења. Један је од оснивача Удружења љубитеља фантастике “Ордо Дракониш” из Ниша и један од утемељивача Фестивала фантастике у Нишу.