ПУБЛИКА КОЈА ОДЛУЧУЈЕ О КРАЈУ ПРЕДСТАВЕ

Представа ,,Живот је лото“ , редитељке Бојане Лазић,  у извођењу Монике Ромић, по тексту Владимира Ђурђевића, одржана је у Малој сали Центра за културу Пожаревац, 23. новембра 2020. године, у организацији пожаревачке Библиотеке.

Вера долази на железничку станицу и игром случаја, почиње да износи своју несвакидашњу причу у коју су уплетени и њен муж, љубавник, комшиница, кума, мама, тата, лото куглице, лаптоп, хитна помоћ, спикер са железничке станице. Прича је из преспективе једне незапослене жене која балансира између мужа информатичара, који јој све више иде на живце (мада му остаје лојална) и комшије криминалца (с којим је у сексуалној вези).  У току представе се дешава низ неочекиваних ситуација али кад Верин муж добије седмицу на Лотоу, а већ у следећем тренутку сазна да га она вара, свет јој се руши и почиње њена драма, а публици комедија. А,  воз Бар – Београд све више касни. Публика је одлучила да ли ће наша јунакиња отићи у слободу без новца или у затвор, после ког ће је чекати милиони када изађе. Присутни су изгласали слободу.

Ова модерна и неуобичајена представа све нас је изненадила, насмејала, а помало и замислила. ,,Живот је лото“ игра  се широм региона и на разним фестивалима: „Белеф“, „Девет“, „Гумбекови дани“ Загреб, „ККЛ“ Ријека, „Брод театар“ Нови Сад, „Позоришни дани“, Босна, Србија, Хрватска,  а на Фестивалима монодраме у Албанији и Македонији, освојила је награде – за најбољу женску улогу и најбољу интеракцију са публиком.