КУЛТУРА ЗА МЛАДЕ

У Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ Пожаревац у уторак, 29. јануара 2019. године, су удружење Арт Дистрикт и Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац организовали тренинг – „Култура за младе“ (тренинг је у склопу пројекта „Заједно за младе“), за креирање садржаја у култури који су намењени младима. Тренингу су присуствовали културни радници из Браничевског округа и млади од 15 до 30 година из Пожаревца (који желе да креирају програме у култури за своје вршњаке).
Присутне је поздравио у име Града Пожаревца, Дејан Крстић, члан Градског већа задуженог за ресор Невладине организације, култура и информисање. Испред Удружења грађана Арт Дистрикт, присутнима се обратила председница Удружења Јулија Башић, а у име домаћина обратила се дипломирана библиотекарка саветница Татјана Живковић.
„Заједно за младе“ је пројекат који је намењен младима и њиховом учешћу у културним програмима Града Пожаревца (организовање тренинга за младе и раднике у институцијама културе, реализовање једног заједничког програма у култури за младе, као и лобирање за потписивање заједничког протокола о сарадњи између средњих школа, институција културе и омладинских организација). Арт Дистрикт и Омладина ЈАЗАС-а Пожаревац реализују пројекат „Заједно за младе / Структурирани дијалог на локалном нивоу“ уз подршку Кровне организације младих Србије и уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије. Народна библиотека „Илија М. Петровић“ Пожаревац сарадник је на овом пројекту.