НОВОГОДИШЊА ПРИЧАОНИЦА

Библиотека у Костолцу, Одељење Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у сарадњи са Вртићем „Мајски цвет“ из Костолца, организовала је у среду, 26. децембра 2018. године радионицу за децу у Вртићу „Мајски цвет“, која се завршава представом под називом НОВОГОДИШЊА ПРИЧАОНИЦА.
Радионицу су осмислиле Рената Минић, дипломирани библиотекар саветник и Невена Вуксановић, дипломирани библиотекар.
Радионица је културно-едукативног карактера са циљем да се код деце предшколског узраста развије машта, љубав према књигама и Библиотеци. На основу приче „Спасавање Деда Мраза“ коју су написали удруженим снагама Љубитељи фантастике из Костолца и блогер/писац Нешо Поповић из Београда, глумац Дејан Цига Милошевић написао је сценарио за кратку позоришну представу за децу.
Представа је била интерактивног карактера, јер су деца из Вртића  учествовала у извођењу, одговарајући на питања и анализирајући ликове. У реализацији радионице учествовали су: Дејан Милошевић и Весна Љубисављевић, глумци из позоришта „Кастелум, Тадија Вуксановић, ученик 5. разреда Основне школе „Јован Цвијић“ из Костолца, Жељко Миладиновић и Миљан Ђурђевић, чланови Љубитеља фантастике из Костолца, васпитачице и деца из Вртића „Мајски цвет“ и библиотекари Рената Минић и Невена Вуксановић.