ЧАЈАНКА СА КЊИГОМ

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у петак 21. децембра 2018. године, одржана је трећа по реду „Чајанка са књигом“ – литерарно дружење завичајних писаца.

 

Чајанка са књигом је заправо наставак традиције коју су пре доста година, у костолачкој библиотеци, покренуле Славица Пејовић и Слободанка – Цука Трајковић. Радионицу су пре три године обновиле Рената Минић, Невена Вуксановић и Марија Копун, са циљем да се завичајним писцима пружи прилика да се што чешће окупљају у библиотеци и представе своје стваралаштво једни другима. До сада обрађене теме за песме и приче на Чајанкама биле су: Ода чају, Из Париза с љубављу и  Опијени љубављу.
Учесници овогодишње Чајанке били су: Марија Митић и дечији хор „Дунавска лира“, Љубисав Грујић Груја, Златан Пејкић, Јелена Живић, Мира Радиновић, Анђела Миленковић, Катарина Лазић, Синиша Радиновић, Слободан Јанковић, Матилда Вељковић, Анастасија Павловић, Лела Ликар, Драган Журжевић, Марија Стојићевић, Александра Вујчић, Војкан Ивковић, Рада Несторов, Магдалена Реџовић и Славица Пејовић.
У току Чајанке власник „Винарије Живковић“ из Кличевца Мирослав Живковић представио је своје производе и испричао причу о пореклу вина.
Спровођење овогодишње Чајанке омогућено је уз подршку Градске општине Костолац и Центра за културу Костолац.