ВЕЧЕ ЕПСКЕ ФАНТАСТИКЕ

Вече фантастике и изложба слика у Костолцу

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у четвртак 15. новембра, одржано је вече књижевне фантастике. Писци из Ниша: Младен Ђорђевић, Бобан Вучковић, Младен Станисављевић, Игор Крстић и Милош Петковић – премијерно су представили своје нове књиге.

Кевро и пријатељи

Поред разговора о фантастици и књижевности, посетиоци Библиотеке имали су задовољство да уживају и у изложби слика „Кевро и пријатељи“ које су настале као пројекат Ликовног удружења “Кевро“ у којем је учествовало 34 ликовних уметника из Србије, Црне Горе, Хрватске, Републике Српске, Македоније, Молдавије, Румуније, Русије и Јужне Кореје. Изложба ће бити отворена до 30. новембра.
Биографије писаца:
Младен Ђорђевић је аутор саге “Светионичар“. Бавио се уређивањем колумни у часопису “Сербона”. Иза себе има бројне кратке приче. Један је од оснивача Удружења љубитеља фантастике “Ордо ДракоНиш”.“
Бобан Вучковић aутор је романа “Реквијем за ратника”. Воли да чита и сваштар је у томе, али посебну пажњу поклања биографијама политичара и историјских личности, као и књигама из филозофије и психологије. Један је од оснивача Удружења љубитеља фантастике “Ордо ДракоНиш”.“
Младен Станисављевић је аутор многобројних кратких прича, а посебно је поносан на причу „Трагач“, која је објављена у збирци „Чувари златног руна“. Члан је удружења љубитеља фантастике „Ордо ДракоНиш“, у којем је задужен за млађе чланове, које нарочито воли да усмерава ка хорор жанру причајући им приче о духовима и осталим кошмарним створењима.
Игор Крстић се бави сликарством, илустрацијом, карикатуром и стрипом. Освајач је бројних награда, међу којима се издвајају „Гран при“ на међународном салону стрипа у Београду 2015. године као и награда УЛУПУДС-а за најбоље илустровану едицију књига за децу на 60. Међународном сајму књига у Београду 2015. године. Један је од оснивача Удружења љубитеља фантастике “Ордо ДракоНиш”.“
Милош Петковић je jедан је од најпродуктивнијих, најчитанијих и најпопуларнијих младих писаца на простору бивше Југославије. Аутор је трилогије епске фантастике “Вукови судбине”, као и трилогије “Перунов хроничар”. Милошева трећа трилогија ”Седам мачева” спада у ред авантуристичких сага.
Свој десети роман “Вештица из Страшилова – Мементо мори”, Милош је коауторски написао са руским писцем Антоном Ивановичем Лесковим, а иза себе има још два коауторска остварења – са фронтменом групе “Orthodox Celts” Ацом Селтиком и илустратором Игором Крстићем, Милош Петковић потписује роман “Уснули Змајеви’’, а поред тога, ту је и хорор-роман “Језомор – Портрет тропрстог сликара” који Милош коауторски потписује са младим нишким писцем Младеном Станисављевићем. Милош Петковић је и аутор серијала за децу “Патуљци и виле’’ Један је од оснивача и утемељивача фестивала фантастике “ТолкиНиш” и Удружења љубитеља фантастике “Ордо ДракоНиш” из Ниша.