АЗБУЧНИЦА ОД СИТНИЦА

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у среду, 31. октобра 2018. године, представљена је књига „Азбучница од ситница“ завичајне књижевнице Магдалене Реџовић. О књизи су, поред ауторке, говориле и Данијела Божичковић Радуловић и Рената Минић, а вече је употпунила вокална група „Другарство плус“ из Пожаревца.
О ауторки:
Магдалена Реџовић је рођена у Руми 1974. године, где је завршила основну школу и гимназију. Живи и ради у Костолцу као  професор  српског језика и књижевности, а ово је њена прва књига.
Гордана Славковић, професорка српског језика и књижевности, написала је о њеној књизи следеће:
„У Магдалениним причама свако може да пронађе себе. Ауторка кроз призму сопственог живота слика и стварност сваког од нас. И учи нас. Као добар педагог неприметно и без сувопарне дидактике. Али упорно и занимљиво. Води нас кроз граматику, открива кулинарске тајне, дели рецепте, саветује како да разликујемо битно од небитног, добро од зла. У њеним причама све је могуће. Оно што је мало, постаје велико. Оно што је уџбеничко градиво, постаје занимљивост из живота. Оно што је замршено и тешко у души, постаје лакше и једноставно кад се каже и кад се са неким подели. А Магдалена је са нама поделила део свог света. И постала богатија.“