НЕДЕЉА СТРАНИХ ЈЕЗИКА

 

 

Nedelja stranih jezika

Fondacija Tempus organizuje Nedelju posvećenu nastavi stranih jezika u okviru koje će biti održana konferencija namenjena nastavnicima stranih jezika koji rade sa odraslim polaznicima, kao i obuka namenjena nastavnicima stranih jezika koji rade sa učenicima srednjoškolskog uzrasta.

Nedelja stranih jezika će biti održana 1-4. oktobra 2018. godine u Beogradu.

Program i prijave

Konferencija „Metodika nastave stranih jezika u radu sa odraslim polaznicima” će se održati 1. i 2. oktobra i namenjena je prvenstveno nastavnicima engleskog, nemačkog i francuskog jezika koji rade sa odraslim polaznicima. Cilj konferencije je da pokrene diskusiju o prilagođavanju metodologije nastave jezika odraslima, kao i o nastavi usmerenoj na polaznika. Pored toga, predviđen je i praktični rad u grupama gde će fokus biti na aktivnoj upotrebi i praktičnoj primeni jezičkih veština.

Za učešće na konferenciji potrebno je popuniti registracioni formular.

Rok za prijavu je 20. septembar 2018. godine u 23:59. Nakon odabira, učesnici će dobiti informaciju o statusu prijave.


Dvodnevna obuka „Razvijanje jezičkih kompetencija kod učenika srednjoškolskog uzrasta“ će se održati 3. i 4. oktobra i namenjena je prvenstveno nastavnicima engleskog, francuskog, nemačkog i italijanskog jezika koji rade sa učenicima srednjoškolskog uzrasta. Tokom dva dana obuke, radionice će pokriti teme kao što su: strukturisano izlaganje na stranom jeziku, CLIL metoda u nastavi stranih jezika, kao i projektno orijentisana nastava.

Za učešće na obuci potrebno je popuniti registracioni formular.

Rok za prijavu je 20. septembar 2018. godine u 23:59. Nakon odabira, učesnici će dobiti informaciju o statusu prijave.

 

Učešće na konferenciji i obuci je besplatno. Za učesnike iz Srbije, koji ne žive u Beogradu, a kojima je prethodno prihvaćena prijava, postoji mogućnost obezbeđivanja smeštaja, kao i refundacije putnih troškova u visini povratne autobuske ili vozne karte.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem imejl adrese: adult-education@tempus.ac.rs ili telefona: 011 33 42 430, opcija 3.

Za više informacija o Erazmus+ programu možete nam se obratiti putem e-pošte:

  • office@tempus.ac.rs
  • info@tempus.ac.rs (opšte informacije o mobilnosti za pojedince i PIC broj)
  • neo_serbia@erasmusplus.rs i higher-education@tempus.ac.rs (Erazmus+ projekti u visokom obrazovanju)
  • schools-vet@tempus.ac.rs (Erazmus+ projekti za škole, predškolske ustanove i institucije koje se bave stručnim obrazovanjem)
  • adult-education@tempus.ac.rs (Erazmus+ projekti za institucije koje se bave obrazovanjem i obukama odraslih)
  • scholarships@tempus.ac.rs (stipendije za nastavnike i studente)
  • euroguidance@tempus.ac.rs (Euroguidance mreža)
  • etwinning@tempus.ac.rs (eTwinning projekti)

* Svi događaji, radionice, kao i konsultacije u vezi sa pripremom i sprovođenjem projekata, u organizaciji Fondacije Tempus, su besplatni.

Copyright © 2018 Fondacija Tempus, All rights reserved.

unsubscribe from this list    update subscription preferences