ТЕСЛИНИ МИЛЕНИЈУМСКИ ДАРОВИ

влајић

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац у понедељак, 25. јуна 2018. године, професор Спасоје Влајић, признати научник и писац и Слободан Влајић, музичар и писац, одржали су предавање под називом „Теслини миленијумски дарови“.

Спасоје Влајић рођен је 1946. године, у Жаркову (Београд). Дипломирани је инжењер кристалографије (физика чврстог стања), наставник информатике и признати научник у академским и научним круговима, како у нашој земљи, тако и у свету. Један је од оснивача Међународног научног центра за истраживање наслеђа Николе Тесле у Београду, где држи редовна предавања из области физике и технологије свести као и семинаре „Теслина психологија и технологија успеха“. Истражује психофизичку везу механичке енергије гласова са електромагнетном енергијом нервних импулса и можданих таласа. Написао је више од четрдесет књига, које су превођене на руски, енглески, француски, италијански, немачки, грчки… Аутор је бројних научних радова и чланака, редован учесник научних конференција и конгреса. Своја предавања одржава по бројним градовима у Србији и иностранству (Русија, Шведска, Грчка, Словенија, Хрватска, Република Српска, Црна Гора, Македонија…).
Слободан Влајић је музичар и писац, са великим искуством у новинарству и режији. Бави се питањима везаним за психологију успеха, физику и технологију свести. Компонује музику са фрекфенцијомод  7,8hz  која покреће повољне биохемијске процесе у људском организму.