КОНКУРС „СЛОБОДАН СТОЈАНОВИЋ“

Народна библиотека „Илија М. Петровић“ Пожаревац

расписaлa је

КОНКУРС
„СЛОБОДАН СТОЈАНОВИЋ“

за најбољу необјављену драму на коме могу да учествују држављани Републике Србије и сви аутори који пишу на српском језику.

Биће разматрани оригинални драмски текстови изворно написани на српском или преведени на српски језик.

Жири ће узимати у обзир необјављене, неизвођене и ненаграђене драмске радове.

Народна библиотека „Илија М. Петровић“ Пожаревац преузима ауторска права на објављивање награђеног текста у издању Библиотеке и права на праизвођење, без накнадне надокнаде.

Конкурс је анониман. Текстове у штампаној форми (3 примерка), треба слати под шифром. На драмском тексту не сме бити име аутора. У посебној коверти послати решење шифре (шифра под којом је послат рад, име и презиме, адреса боравка, контакт телефон и e-mail адреса)

Исти аутор може послати највише два драмска текста. По објављивању резултата, награђени аутор је дужан да у року од пет дана пошаље оригинални драмски текст са решењем шифре.

Рок за слање текстова је 13. август 2018.

Текстови приспели на Конкурс не враћају се ауторима и биће похрањени у Библиотеци у Пожаревцу.

Додељује се само једна награда. Награда подразумева Повељу „Слободан Стојановић“, објављивање драме и финансијски део у износу од 50.000,00 динара.

Одлуку о награди жири доноси 29. септембра 2018.

Додела награде биће уприличена 5. октобра 2018. године, на Манифестацији „Дани Слободана Стојановића“ у просторијама Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу.

Одштампане текстове са шифром слати на адресу:
Народна библиотека „Илија М. Петровић“ Пожаревац
(за Конкурс), Дринска 2, 12000 Пожаревац