Упознајте се са виртуелним светом рачунара – информатичко описмењавање

Библиотека у Костолцу – Одељење Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац организује бесплатну обуку за пензионере „Упознајте се са виртуелним светом рачунара – информатичко описмењавање“. Обуку воде Рената Минић, Невена Вуксановић и Марија Копун.

Опис курса:

Програм рада прилагођен је апсолутним почетницима који желе да се упознају са основним појмовима информационе технологије. Полазници ће научити да раде са документима и датотекама, да користе MS Word, да пошаљу мејл, да претражују  Интернет и користе неке од бесплатних услуга које се могу пронаћи на њему, као што су: прегледање и преузимање текстова, слика, друштвене мреже (Facebook), гледање филмова, серија, употреба програма за комуникацију (Skype, Viber), прегледање корисних и едукативних сајтова итд.

Курс почиње 5. јуна 2018. године и трајаће по три недеље за сваку групу (уторком и четвртком, по договору). Групе су од по 4 полазника.

Заинтересовани се могу пријавити код Удружења пензионера Градске општине Костолац или на телефон Библиотеке 012/241-515.