РАДИОНИЦА ,,ВРЕМЕ ЈЕ ЗА ПУТОВАЊА“

Народна библиотека ,,Илија М. Петровић“ Пожаревац била је домаћин инспиративне радионице под називом ,,Време је за путовања“. У сусрет лету и путовањима, ова активност организована је за учеснике стипендијског програма „English Access Microscholarship Program“, под вођством професорке енглеског језика Оливера Илић.

Радионица је била посвећена истраживању света путовања кроз призму језика и културе. Главни фокус био је на дискусији о бенефитима путовања, припреми речника који је неопходан за сналажење на аеродромима, као и размени ученичких доживљаја и искустава путника који су обишли различите делове света.

Професорка Оливера Илић водила је интерактивне дискусије са ученицима, истичући важност језичке припремљености приликом путовања, али и ширу културну едукацију коју путовања пружају. Учесници су имали прилику да поделе своје снове о дестинацијама које би волели да посете, као и да развију идеје о активностима које би тамо желели да испробају.

Активности радионице укључивале су стварање листе жељених дестинација и осмишљавање планова за активности које би се тамо спроводиле. Ова вежба је подстакла креативност учесника и њихову способност да користе енглески језик у реалном контексту путовања.

За додатну подршку у учењу, учесници су имали прилику да користе одабране апликације за учење језика, као што су доступне на следећим линковима:

https://learningapps.org/watch?v=py8pevpca22 i https://learningapps.org/view16533123

Ове интерактивне платформе омогућиле су учесницима да даље истражују и утврђују своје знање о језику и култури дестинација које су изабрали.

Радионица ,,Време је за путовања“ није само пружила едукативно искуство учесницима, већ је и подстакла њихову радозналост и жељу за даљим упознавањем света. Овакве иницијативе не само да доприносе развоју језичких вештина, већ и шире хоризонте ученика кроз разумевање различитих култура и начина живота широм света.