ДОДЕЛА НАГРАДЕ И ПРЕДСТАВЉАЊЕ ЗБОРНИКА “ВИДОВДАНСКИ ЦВЕТ“

У Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу 30. јуна 2023.године одржан је Програм обележавања празника Видовдан. Програм доделе награда „Видовдански цвет“ и представљање Зборника поезије „Видовдански цвет“, бр. 6 (2023) су заједно реализовали Народна библиотека „Илија М.Петровић“ Пожаревац и Удружење потомака ратника 1912-1920. Града Пожаревца.
Скупу су се најпре обратили Вера Зарић Митровић, директорка Библиотеке и Славољуб Стојадиновић Регрут, представник Удружења потомака ратника. Затим је Драгиша Живадиновић, књижевник и новинар прочитао одломак из песме „Видо – острво мртвих“ аутора Јелисија Андрића.
После објављеног Конкурса „Видовдански цвет“ за најбољу родољубиву песму у 2023. години организована је додела награда лауреатима. Добитница прве награде, Ана Бабић из Крушевца је прочитала награђену песму „Бесмртник“. Славица Јовановић, председница Жирија истакла је у образложењу награђених и похваљених песама да ће у нашој бурној историјии друштвено-историјским околностима увек постојати разлози за писање родољубиве поезије.
Након читања награђених и похваљених песама у наставку програма говорили су књижевници, Кристина Павловић, Живко Николић и Радомир Андрић.
На крају програма сви присутни песници који су заступљени у Зборнику имали су прилику да казују своје стихове.
У музичком делу програма наступили су професори Ивана Нешовић Гојковић и Иван МладеновиЋ.