БИБЛИОТЕКА И ТУРИЗАМ

Ученице Економско-трговинске школе Пожаревац (Туристички техничар) представиле су Одељење за младе Народне библиотеке ,,Илија М. Петровић“ Пожаревац, у оквиру истраживачког задатка из предмета Агенцијско пословање, 20. октобра 2023. године.

На почетку ове седмице, ученице Јана Јовановић, Теодора Стојиљковић, Милица Милић и Теодора Мишић обишле су Народни музеј и Народну библиотеку у Пожаревцу. Након прича које су чуле од Јелене Миленковић из Музеја и Јелене Чобић Станисављевић из Библиотеке, одлучиле су да споје историју овог краја са извором информација за младе и одаберу тему ,,Културни живот Народне библиотеке ,,Илија М. Петровић“ Пожаревац. Уз помоћ литературе коју су нашле на Стручном одељењу, Завичајном одељењу и Одељењу за младе, радиле су на истраживаком задатку четири дана, у “читаоници за младе“, а петог дана су са великим успехом представиле свој рад у Свечаној сали Библиотеке и учионици Економско-трговинске школе.

У сарадњи Библиотеке, Музеја и Економске школе реализован је пројекат који је од великог значаја за ове установе и град. Циљ је био да се код оних који тек треба да креирају туристичку понуду својих средина изгради предузетнички дух, али и да се, као повратна информација чује и шта то млади виде као посебно интересантне делове локалне средине и наслеђа, које треба додатно потенцирати.