ДВАДЕСЕТ ГОДИНА КРЕАТИВНОСТИ ДЕЧЈЕГ ОДЕЉЕЊА

Изложба „Двадесет година креативности Дечјег одељења“, ауторки Александре Миленковић и Славице Вучинић, осликава овогодишњу тему Дечје недеље. У прегледу свих фотографија и активности на највеселијем одељењу наше Библиотеке, иза кога стоје огромна љубав, труд и ентузијазам, види се „Велико срце деце Србије“.

За двадесет година одржано је толико едукативно- креативних радионица, промоција књига, турнира и такмичења да је било врло тешко издвојити материјал који ће представити веома важан део историје Дечјег одељења, а да се при том нешто не изостави. Учествовање у представљеним активностима омогућило је сагледавање библиотеке из друге перспективе. Отворен је читав низ могућности кроз инспиративне и едукативне садржаје, тако да библиотека постаје место за интелектуални, емоционални и социјални развој младих људи. У прилог томе иде и чињеница да су полазници наших радионица остварили веома запажене резултате на разним такмичењима и фестивалима, што децу подстиче на враћање библиотеци, а доста говори и о нашем преданом раду који се не своди на механички и рутински однос према корисницима и књигама.

Они који ће вам измамити осмех на лицу и пробудити носталгију јесу сами учесници радионица. На сликама ћете препознати наше суграђане који су некада били сасвим мали, а сада су то млади, успешни људи. Изложба је отворена 4. октобра у Свечаној сали и биће постављена до краја Дечје недеље, а након тога, моћи ћете да је погледате у холу Библиотеке.

Добро дошли!