ДОЧЕК ЂАКА ПРВАКА У БИБЛИОТЕЦИ У КОСТОЛЦУ

Библиотека у Костолцу, Огранак Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, током претходних година имала је одличну сарадњу са Основном школом „Јован Цвијић“ у Костолцу. Организоване су радионице, предавања, књижевне вечери, ликовни и литерарни конкурси, на које су се ученици, уз пратњу учитељица и наставника, радо одазивали, на обострано задовољство. Сваке године, у октобру месецу, поводом манифестације Дечија недеља, Библиотека уписује ђаке прваке бесплатно. Вишегодишња пракса је да ученици првог разреда, у пратњи својих учитељица и учитеља, дођу у посету Библиотеци, упознају се са библиотеком и чудесним светом знања и књига који се крије у њеним фондовима.
У току протекле недеље, кроз библиотеку је прошло 149 првака из Основне школе „Јован Цвијић“ у Костолцу и из огранака школе у Кленовнику, Петки, Старом Костолцу и Острову.
Библиотекарке Рената Минић, Невена Вуксановић и Марија Миловановић уручиле су ученицима чланске карте библиотеке и разговарале са њима о књигама и правилима понашања у библиотеци.