СВЕСКА СА СРЕБРНИМ КОРИЦАМА

Добитница награде ,,Политикиног Забавника“, Оливера Зуловић, представила је свој роман ,,Приручник за солидан живот“ ученицима прве и друге године Медицинске школе, као и ученицима седмог и осмог разреда ОШ ,,Свети Сава“ и ОШ ,,Краљ Александар I“, у Народној библиотеци ,,Илија М. Петровић“ Пожаревац, 3. октобра 2023. године.

Ову књигу треба осетити, а не препричавати. Књига се обраћа свима, и деци и родитељима, покреће многе теме: развод, недостајање једног родитеља, насиље у школи и породици, смрт. Поглавља романа су кратка, на први поглед као писана стиховима. Свака мисао записана у свеску са сребрним корицама, односно ,,Приручник“, погађа право у срж проблема једноставним језиком. Ауторка је дала одговоре на питања шта значи “солидан“, како тумачи парадокс –деца данас брже сазревају због незрелих родитеља, какав је то родитељ из снова, шта се дешава кад нечији бог постане главни и шта за њу значи награда ,,Политикиног Забавника“.

У јунацима књиге, који самостално умеју да размишљају и закључују, пронашли су се млади из публике спремни да буду одлични саговорници.