ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ “МИ СЕ НИСМО УПОЗНАЛИ, МИ СЕ ЗНАМО“ АУТОРА ДРАГАНА ДЕШИЋА

У Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу 30. марта 2023. године представљена је књига Драгана Дешића под насловом „Ми се нисмо упознали, ми се знамо“, Пожаревац: Компромис дизајн, 2022. године. Штампање књиге омогућио је Град Пожаревац.
Протојереј – ставрофор Драган Дешић је рођен је 23. фебруара 1956. године у Стамници код Петровца на Млави. Основну школу је завршио у Петровцу, а богословију „Св. Арсенија“ у Сремским Карловцима. Рукоположен је од стране епископа браничевског и постављен за пароха Кучевске парохије у Кучеву 1. септембра 1978. године, а већ од 1. марта 1980. године прелази у барску парохију у село Баре у општини Пожаревац, где службује до одласка у пензију.
У периоду 2020-23. објавио је три књиге: „Путовање које траје“ (2020), „Ми се нисмо упознали, ми се знамо“ (2022) и „Тадеј и ја“ (2023)
О књизи „Ми се нисмо упознали, ми се знамо!“ говорили су рецензенти: Милош Цветковић, дипломирани теолог мастер и Александар Цигановић, дипломирани теолог мастер. Одломке из књиге прочитала је Дивна Стојиљковић, дипломирани учитељ. Модератор програма била је Татјана Живковић.
Књига садржи избор од седам аутентичних исповести које на један емотиван и искрен начин приказују потресне приче главних јунака и терет који оне носе до краја живота. Кроз примере судбина књижевних јунака аутор настоји да олакша страхове и стрепње људима који имају сличне животне ситуације.
Бројна публика је имала прилику да учествује у разговору са аутором и добије књигу на поклон са посветом аутора.