Представљање књига Бранкице Дамјановић у Костолцу

Манифестација Новембарски дани културе започела је ове године у Костолцу са представљањем књига наше познате књижевнице, Бранкице Дамјановић. Догађај је одржан у четвртак, 2. новембра, у Дому културе Костолац, у организацији Библиотеке у Костолцу, Огранка Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац и Центра за културу „Костолац“, две установе културе, које већ годинама одлично сарађују, са заједничким циљем – да обезбеде што квалитетније културне, едукативне и уметничке догађаје за своје суграђане.
Бранкица Дамјановић је српска књижевница и новинарка. Родила се у Приштини 1971. године, али се преселила у Пирот за време рата, 1999. године. Радила је на РТС-у, као и на пиротској локалној телевизији. Добитник је Награде за допринос информисању. Написала је неколико приручника за новинаре. Прва збирка кратких прича „Добро је“ изашла је у више издања, штампана у 10.000 примерака, а књига „Не бих ово могла без тебе“ награђена је признањем Новосадског књижевног клуба за најбоље прозно остварење у 2015. години. Касније је објавила књиге: „Мој син Јован“ (2011), „Рукопис мога брата“ (2016), „Рекла ми је волим те“ (2018), „Сетило се мајке“ (2020). Са својим читаоцима радо комуницира и преко друштвених мрежа, где има преко 280 000 пратилаца.
Књижевно вече окупило је велики број њених пратилаца и читалаца из Костолца, Пожаревца и околних места. Животна прича Бранкице Дамњановић никога није оставила равнодушним. Њене приче су породичне, топле, испуњене љубављу према породици и Богу, са поруком да човек, без обзира кроз каква га искушења живот стави, мора храбро да настави даље.
Чланови новинарске секције Основне школе „Јован Цвијић“ из Костолца, искористили су ову прилику да са књижевницом ураде интервју, који ће бити објављен у школском часопису.