БАЈКА О ЗАЛЕЂЕНОМ ЈЕЗЕРУ

У Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ Пожаревац, 17.12.2018. године, пред препуном салом малишана одиграна је представа Бајка о залеђеном језеру.

Адаптација текста и режија – Валентина Павличић
Сценографила костим и лутке – Борис Чершков
Музика – Марко Николић

Играју:
Аљенка – Јелна Стојиљковић
Август – Марко Марковић / Милан Антонић
Лисица – Ана Симић/ Валентина Павличић
Анимација (Паткица Жуткица, јеж, сова, хор жаба) – Марина Јанковић


Зима је. Крај маленог језера негде крај маленог града весела дружина спрема се за дочек Нове године. Девојчица Аљенка и Кловн Август , разигране шумске животиње, увежбани Жабљи Хор, сви са нестрпљењем  уређују свој дом: кити се јелка, праве колачи, сви се дотерују…
Али лепој, лукавој и охолој Лисици – Мисици  нико није упутио позив за славље… Она одлучује да се освети. Окренувши силе природе у корист своје зле намере, она окује  природу ледом и на пут Деда Мраза поставља разне, необичне препреке а својим неваљалствима свима прави проблеме и ремети припреме. Спремна је на све-лаж,превару крађу! Како ће наша весела дружина изаћи на крај  са њом?  Тек када се деца укључе и помогну!!
Романтична, поучна интерактивна бајка, са пуно музике , прелепом сценографијом и раскошним костимима, одводи децу далеко од површне агресивности и пуке забаве којој су стално изложена у савременим медијима и враћа у свет правих вредности.