ВЕЧНА ИСХОДИШТА ИСТОРИЈЕ

Историјски архив у Пожаревцу организовао је 13. и 14. јуна 2018. године Међународну научну конференцију под називом „Архиви у трећем миленијуму – вечна исходишта историје“.

Конференција се одржала у Свечаној сали Скупштине Града у Пожаревцу и у Центру за културу Пожаревац. Као део програма, организован је и обилазак зграде Начелства, Галерије и Војног гарнизона у Пожаревцу. Представљено је укупно 28 радова научних радника из више земаља (Македонија, Босна и Херцеговина, Република Српска, Словенија, Хрватска, Црна Гора, Руска Федерација) са темама из области „Заштите и презентације културног наслеђа“ и „Сачувана историја – темељ будућности“.
Конференцији су присуствовали и библиотекари Народне библиотеке “Илија М. Петровић“ Пожаревац, који су истовремено и сарадници часописа Историјског архива “Записи“ – Оливер Стокић, Татјана Живковић, Вера Зарић Митровић, Татјана Јовановић Негоицић, Катарина Бели, Миланка Стокић, а свој рад “Интернет у служби библиотекарства“ представиле су библиотекарке из Одељења у Костолцу – Рената Минић, Невена Вуксановић и Марија Миловановић.