Трагање за смислом

Трагање за смислом

Духовни Спартанци:
Александра Нинковић Ташић
Арно Гујон
Александар Гајшег

У организацији Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, на Летој сцени Музичке школе „Стеван Мокрањац“, 6. јуна 2018. године, са почетком у 20 часова, одржана је трибина „Трагање за смислом“ и представљене су књиге ИК „Агапе“. Пред бројном публиком говорили су: председница Образовно истраживачког друштва „Михајло Пупин“ Александра Нинковић Ташић, оснивач и директор француског хуманитарног удружења „Солидарност за Косово“ Арно Гујон и Александар Гајшек, новинар РТВ Студио Б и уредник ИК „Агапе“.
У оквиру представљања свога рада и стваралаштва свако од гостију је на свој начин говорио о „трагању за смислом“ – „трагању за добротом“. Представљене су књиге: Сви моји путеви воде ка Србији- Арно Гујона, Аутобиографије Николе Тесле и Михајла Пупина-у једној књизи и књига „Звездобројци“ – Александре Нинковић Ташић као и „Агапе Антологија 4“ – коју је приредио Александар Гајшек (коју чине 12 разговора из 12 година серијала серијала „Агапе“ по избору академика Владете Јеротића).
gujontašićАлександра Нинковић Ташић је са невероватном енергиојом говорила о Михајлу Пупину, са којим „живи“ већ деценију. Из жеље да све оно што зна, о животу и раду овог научника, подели са другима она о чувеном научнику прича из срца – Кад погледате Пунипа, видећете његову чврсту веру и потпуну увереност у то да без додира са духовном реалношћу не можете стварати велика дела. Његов концепт су – филозофија, религија и наука, с једне и српство, с друге стране.
Арно Гујон награђен је великим аплаузом срдачних Пожареваљана. Господин Гујон је за Косово и Метохију упутио 43 конвоја хуманитарне помоћи у вредности од 3,5 милиона € и уложио је више од 2 милона € директних инвестиција у школство, здравство и пољопривредне пројекте. Сваки корак који у животу правимо је важан и имаће свој ефекат као што је имао и наш први конвој хуманитарне помоћи неколико година неколико година касније, па зато не треба никад очајавати, него се потрудити да будемо добри и делотворни, рекао је Гујон.
gajšikАлександар Гајшек емисојом „Агапе“ и књигама насталим на основу ове емисије, Христовим речима „Будите мудри као змије и безазлени као голубови“ , представља њихову суштину. У емисији и књигама он се држи своје идеје водиље да код читалаца и гледалаца развије знање и разбије предрасуде, јер „Агапе“ нам шаље поруку да кренемо путем истине и врлине. Тај пут је тежи, али доноси слађе плодове, тврди Александра Гајшек.