ТАЈНА И НОВ ИЗАЗОВ СЛАВИЦЕ ПЕЈОВИЋ

У организацији Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац представљен је књижевни портрет Славице Пејовић, књижевнице из Пожаревца. Госте вечери доц. др Радета Вучићевића, Ану Дудаш, књижевницу и Славицу Пејовић, ауторку представила је Татјана Живковић. Модератор књижевне вечери била је Марија Копун.

У уметничком делу програма учествовали су: Леонардо Боројевић, Бранко Пражић и Марија Копун.

Повод за представљање књижевног стваралаштва била је најновија књига поезије „Тајна и нов изазов“ у издању КЉК „Мајдан“ из Костолца.

О књижевним почецима Славице Пејовић, као и о њеном организаторском и професионалном раду говорила је Ана Дудаш, књижевница из Малог Црнића. У својој рецензији доц. Др Раде Вучићевић, рецензент књиге  нагласио је да је поезија Славице Пејовић „ванвремена, надреална, јединствена, оригинална, а интелектуално веома захтевна да би је баш сваки читалац схватио, доживео и на крају разумео.“ У свом обраћању публици Вучићевић је, између осталог рекао, да у њеном карактеристичном стиху одмах уочавамо  богатство кованица, израза, исказа, формулација, поредбених облика, придева, посрбљених туђица, речи из митолошке баштине, све ради коначне лепоте реченог, опеваног.

Књижевни програм је обогаћен интерпретирањем стихова и мелодија на гитари у извођењу Леонарда Боројевића, Бранка Пражића и Марије Копун.

Бројна пожаревачка публика је имала прилику да добије књигу на поклон са посветом ауторке и да учествује у разговору са гостима.