ПРЕДАВАЊЕ ЕРАЗМУС+

Еразмус+Могућности за међународну сарадњу и професионално усавршавање запослених у школама, предшколским установама и омладинским организацијама кроз Еразмус+ програм

У Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ Пожаревац, 9. новембра са почетком у 12 часова, одржано је већ раније најављено једночасовно предавање за запослене у школама и организацијама за младе, којим су представљене специфичности новог конкурсног рока за Еразмус+ пројекте који је објављен пре неколико дана. Предавање је у организацији Инфо Центра Фондације Темпус одржао Горан Богуновић, млађи саветник за односе са јавношћу. Интересовање за ово предавање исказали су присутни просветни радници: Пожаревачке гимназије,  Политехничке школе у Пожаревцу, Економско-трговинске школе из Пожаревца, ОШ „Десанка Максимовић“ из Пожаревца,  ОШ „Вељко Дугошевић“ из Браничева, ОШ „Милош Савић“ из Лучице, ОШ „Брана Пауновић“ из Рашанца,  ОШ „Јован Шербановић“ из Рановца и представници Омладине Јазаса.

Присутни су имали прилику да сазнају како да се, кроз финансиране пројекте Еразмус+ прогрма, повежу и сарађују са колегама из Европе, као и како да такве програме користе за стручно усавршавање и развој својих установа. Било је речи о: врстама доступних пројеката, укључујући оне за финансирање мобилности наставног и ненаставног особља из Србије у европске земље ради професионалног усавршавања, као и стратешка партнерства установа из Србије и Евроопе зарад заједничког развоја, размене и примене добрих пракси; условима учешћа и процедури пријављивања пројеката; активностима подршке Фондације Темпус у процесу пријаве Еразмус+ пројеката; другим корисним информацијама у вези са приликама за сарадњу кроз програм.

За додатне информације, уколико су вам потребне можете се обратити Информативном центру Фондације Темпус путем мејла info@tempus.ac.rs или телефона 011/3342430.