КЊИЖЕВНИ СУСРЕТ СА НЕНАДОМ ГУГЛОМ

Љубитељи књижевности су у понедељак 17. јуна текуће 2024. године имали прилику да се у нашој библиотеци сусретну са писцем Ненадом Гуглом и упознају са његовим стваралаштвом. Ненад Гугл, писац, професор књижевности и беседник, представио је свој најновији, трећи по реду роман „Живео сам хиљаду година”, којем су претходила два романа „Умро сам у петак” и „Велелепота секунде”.

Вече је отворила Вера Зарић Митровић, директорка Библиотеке, најавивши госта који је кроз надахнуто излагање представио своја три романескна остварења, али и остале области свог рада на пољу књижевности, културе и духовности.

Своја дугогодишња искуства и знања из различитих области, са акцентом на историју и теорију књижевности, као и идеје о неопходности пробуђивања духовности и човекољубља уткао је је у своја дела постављајући универзална питања о људској природи. Гугл се у својим романима дотакао многих проблема и изазова са којима је суочен модерни човек који, неретко запитан над смислом свог постојања, свесно или несвесно, активирањем архетипских кодова из колективне свести, бира различите путеве самоспознаје и спознаје света који га окружује.

Присутни гости су са великом пажњом одслушали беседу и постали, на основу исказаних импресија, оплемењенији и богатији за још једно корисно искуство.

О писцу

Ненад Гугл је радио као гимназијски професор српског језика и књижевности у Београду. Један је од оснивача портала ,,predavanja.com” са бесплатним видео-предавањима из школског градива, а има и свој сајт ,,nenadgugl.com”, где се могу пронаћи беседе и његове књижевне критике и анализе. Аутор је три романа и емисије „Бит” на Телевизији „Храм”. Ван ове емисије, његове беседе и предавања се могу чути на различитим трибинама и догађајима.

Рођени је Чачанин који живи и ствара у Београду.