ПОСЕТА ВРТИЋА ,,BLUE BUNNY“

Деца из средње и старије групе вртића ,,Blue bunny“ из Пожаревца посетила су Библиотеку у уторак 04.06.2024. године, при чему су се упознала са значајем читања, правилима и обавезама које треба да поштују приликом изнајмљивања књига и како се брине о књигама да се не оштете. Средњој групи су библиотекарке Катарина Бели, Драгана Глишић Живановић и Ана Хранисављевић одговарале на питања, читале приче и заједно са децом листале књиге и разговарале о томе шта видимо у њима. Малишани су највише били заинтересовани за животиње, планете и принцезе.

Са децом из старије групе одржана је радионица ,,Свет биљака“ коју је водила библиотекарка Александра Миленковић. Деца су се кроз разне енциклопедије и књиге упознала са занимљивим биљкама, њиховим стаништима и значајем за људе и целу планету. Решавањем загонетки и цртањем на крају радионице тестирали смо стечено знање о биљкама.

Сва деца су добила бесплатне чланске карте за упис у Библиотеку и већ је договорен наредни сусрет са неком новом занимљивом темом.