САВ ТАЈ РОКЕНРОЛ

У Свечаној сали Народне библиотеке ,,Илија М. Петровић“ Пожаревац, један од најистакнутијих догађаја у свету музичке културе, промоција петог издања књиге ,,Екс Ју рок енциклопедија“ аутора Петра Јањатовића, одржана је 20. марта. Организација овог незаборавног догађаја припала је Народној библиотеци, која је тиме још једном потврдила свој значај као културни епицентар града.

Ова ексклузивна промоција привукла је пажњу бројних заљубљеника у музику, као и истакнуте личности из света уметности и медија. Петар Јањатовић, познати српски музички новинар, истакао је да је Пожаревац одабран за прво представљање због изванредне лектуре и коректуре др Бранке Пражић, руководиoца Одељења периодике у Народној библиотеци Пожаревац и модераторке  разговора током промоције, показујући тиме дубоко поштовање према раду и ангажовању локалних културних институција.

Ова промоција није само представила ново издање књиге већ је пружила прилику да се истакне важност очувања културног наслеђа, посебно у домену музике. Јањатовићева енциклопедија не само да документује историју југословенског рокенрола већ и осветљава кључне тренутке и личности које су обликовале музичку сцену региона.

Народна библиотека ,,Илија М. Петровић“ Пожаревац и Петар Јањатовић су кроз ову промоцију још једном потврдили свој непроцењив допринос очувању и афирмисању  културног наслеђа, инспиришући публику да истражује и цени богату музичку баштину која обогаћује нашу свакодневицу. Ова вече ће остати забележено као једно од оних које су обогатиле културни живот Града Пожаревца и допринеле ширењу знања и љубави према музици.