„ТРИ ХЛЕБА НАСУШНА“ АУТОРКЕ СЛАВИЦЕ МАСТИКОСЕ

Промоција романсиране биографије „Три хлеба насушна“ Славице Мастикосе одржана је у Свечаној сали Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, 14. новембра 2023. године. Разговор са гошћом о књизи водила је директорка Библиотеке Вера Зарић Митровић.
Славица Панзаловић, узела је своје девојачко презиме Мастикоса за књижевни псеудоним, под којим је објавила сва досадашња књижевна остварења. Ово је њен књижевни првенац, али је Издавачка кућа „Лагуна“ показала интересовање и објавила је четврто издање ове књиге.
Наслов романа је његово основно морално начело, то је омаж једној великој породичној фотографији, чији рам чине друштвено-историјска збивања. Ово је надахњујућа прича о ауторкиним родитељима, пожртвованом оцу, рано преминулој мајци и помајци, чије би друго име могло бито Љубав или Доброта. Поред ових ликова, кроз роман су прошетали људи који су Славици Мастикоси били блиски или су на неки начин обележили њен живот.
„Обичних људи нема. Сваки човек је једна посебна прича. Па и моја прича – посебна је, што не значи да сличних нема.“ (Славица Мастикоса)