ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ПЧЕЛА

У сусрет Светском дану пчела, који се обележава 20. маја, као дан посвећен пчеларству и пчелама, у црквеном дому у Кленовнику, у организацији Цркве Успења Пресвете Богородице, приређено је више едукативних и занимљивих активности, заједно са Основном школом „Јован Цвијић“ Костолац (сеоска одељења из Кленовника, Петке и Острова) и Библиотеком у Костолцу, Огранком Народне Библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац.
Занимљиве чињенице о пчеларству, пчелама и меду ученици су могли да чују од пчелара Ивана Млакара из Костолца, који је са ученицима разговарао о пчеларству, меду и пчелама. Пчелар им је показао кошницу и заштитно одело и одговарао на бројна интересантна питања о животу пчела.
Рената Минић, дипломирани библиотекар саветник, разговарала је са ученицима о пчелама и читала им је књиге о њима.
Виолета Кевро, председница Ликовног удружења Кевро, одржала је ликовну радионицу и показала је како се цртају пчеле. Ученици су и сами цртали, али и правили макете пчела и кошница од картона.
Ана Хранисављевић, професорка српског језика и књижевности, заједно са учитељицама и ученицима, правила је колаче од меда, које су након тога сви са задовољством дегустирали.