ИЗЛОЖБА РАДОВА УМЕТНИЧКОГ АТЕЉЕА “МАСЛАЧАК“

Отворена је изложба ликовних радова Уметничког атељеа ,,Маслачак“ у Свечаној сали Народне библиотеке ,,Илија М. Петровић“ Пожаревац, 9. маја 2023. године. Изложбу је отворила Катарина Вукашиновић, власница атељеа и професорка ликовне културе. Разговор о раду, циљевима и плановима ове школе ликовних уметности водио је Ненад Милошевић, професор српског језика и књижевности. Читав догађај употпуниле су музичке тачке ученика Пожаревачке гимназије.

На изложби су приказане слике, цртежи и графике полазника , узраста од седам до четрнаест година. Рад са децом у овом атељеу базиран је на теоријској и практичној едукацији, која подразумева стручну помоћ и подршку деци, кроз групни рад и широк спектар тема и материјала. Присутни су имали прилике да виде радове на којима су приказани омиљени јунаци из цртаћа и филмова, животиње, детаљи из свакодневице, апстракција, аутомобили, пејзажи, сцене из омиљених књига, портрети, Ван Гогова ,,Звездана ноћ“ са дечјим силуетама и друге врло инспиративне креације у различитим техникама. Атеље помаже деци у савладавању креативних вештина, визуелне културе и истраживању нових форми изражавања, како би сами постали дизајнери сопственог света.

Библиотека подржава сваки вид подстицајног окружења за децу и младе са циљем да их мотивише и охрабри у размишљању и стварању.

Изложба ће трајати до 20. маја.