ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ „АДАМОВО РЕБРО“

Књига „Адамово ребро“, чији је аутор Бранка Баретић Миленковић, представљена је 31. марта 2022. године, у Народној библиотеци „Илија М. Петровић“  у Пожаревцу,.

Бранка Баретић Миленковић, већ три деценије пише драмске текстове и реализује позоришне представе за децу (,,Догодило се на Киншаси“, ,,Ја, пети елемент“, ,,Лети у свет“…). Аутор је сценарија серијала ,,Бонтоновићи“  (РТС-Дечији програм). Коаутор је плесне представе ,,Теорија струна“. Ауторка је текста за драмски концерт ,,Мисија музика“ (Катарина Гојковић, Зинаида Дедакин – Позориште на Теразијама) и монодраму ,,Станија Тасић“. Прву књигу кратких прича ,,ТОК“ објавила је 2019. године. ,,Адамово ребро“ је први роман Бранке Баретић Миленковић.

Кроз форму романа ,,Адамово ребро“ дала је личну исповест о страшној ситуацији у којој је она била жртва. Главна јунакиња, Вишња, сведочи о борби коју је водила у себи од трагичног момента до данас. Захваљујући својој прибраности успела је да сачува живот, крене даље, али и не заборави. Ово је и исповест пет жена и прича сурове реалности, која обухвата породично насиље, алкохолизам, подвођење, суочавање са неизлечивом болешћу и смрћу – скрнављење душе у свим облицима и обимима. Ово је и велики саветник за све младе жене и мушкарце, како да се чувају предатора којих има свуда око нас. Сви они који желе да, иста или слична искуства поделе са Бранком Баретић Миленковић, могу своје приче послати на мејл: adamovorebro2021@gmail.com. Неке од тих прича наћи ће се можда у новој књизи налик овој.