ЛЕПТИРИЋИ У БИБЛИОТЕЦИ

Средња јаслена група из вртића ,,Лептирић“, са васпитачицама Јеленом Дан и Маријаном Ђаловић, посетила је Дечје одељење Народне библиотеке ,,Илија М . Петровић“ Пожаревац, 28. априла 2023. године.

У оквиру пројекта ,,Зрно“ деца су прво посетила Кабинет за биологију Пожаревачке гимназије, где су имала прилике да науче како зрно клија и развија се у биљку, а потом су у Библиотеци открили у којим све књигама то могу наћи. Уз причу, изврсну глуму и забаву, библиотекарка Славица Вучинић увела је малишане у свет биљака, а нарочито једне посебне, госпођице Репе, чија је сахароза део њихове омиљене хране – слаткиша. Инспирисани причом ,,Деда и репа“, “мали људи“ опробали су своју снагу, неко у улози баке, неко у улози унуке, пса, мачке или миша. У овако драматизованој причи, деца су научила да се све може решити заједничким снагама, па и гајење биљака које за узврат дарују бајковиту башту, али и да сићушно биће, као што је миш, може бити од велике помоћи.

На крају дружења, сви су се засладили бомбонама Вилин коњиц и Пчелица. Уз обећање да ће се вратитити, добили су бесплатне чланске картице и обележиваче за књиге.