САСТАНАК ПОДРУЖНИЦЕ БДС ЗА БРАНИЧЕВСКИ ОКРУГ

У Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу 22. децембра 2022. године одржан је састанак Подружнице БДС за Браничевски округ. Присутни су били библиотекари из Пожаревца, Великог Градишта, Голупца, Петровца на Млави, Кучева и Малог Црнића.
На дневном реду су биле две тачке:
1) Извештај са IFLA-е – светског конгреса библиотекара одржаног 2022. године у Даблину који је припремила Милена Димитријевић, директорка Народне библиотеке „Вук Караџић“ у Великом Градишту;
2) COBISS статистика – Бранка Пражић, дипломирани библиотекар саветник.
У оквиру редовног годишњег састанка Подружнице библиотека Браничевског округа, колегиница Милена Димитријевић, директорка Библиотеке у Великом Градишту, представила је своје учешће на оовогодишњем IFLA конгресу који је одржан у Даблину од 26. до 29. јула 2022. године.
Колегиница је у оквиру постер сесије на којој је представљено 174 постера из свих делова света, представила пројекат „Библиотека на Сребрном језеру“ отварање библиотечког кутка у туристичкој зони општине Велико Градиште.
Теме овогодишње конференције биле су инспириши, ангажуј, омогући и повежи (у неизвесним временима), те је пројекат који је окупио разноврсне сараднике различитих генерација и професионалних опредељења, одговорио на тему у свим сегментима. На овогодишњој IFLA конференцији присуствовало је око 3000 делегата.
У оквиру друге тачке колегиница Бранка Пражић је презентовала нове могућности вођења статистике везане за COBISS и МБС базу.