ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „ДАНИ СЛОБОДАНА СТОЈАНОВИЋА”

Одржана манифестација „Дани Слободана Стојановића”
Манифестација која се сваке године одржава у част Слободана Стојановића одржана је у петак, 7. октобра. Традиционално, у Сунчаном парку су се окупили чланови породице, представници Града Пожаревца, библиотекари наше Библиотеке и поштоваоци дела нашег великог суграђанина. Окуплљенима су се обратили Предраг Мијатовић, председник Скупштине Града Пожаревца и директорка Народне библиотеке „Илија М. Петровић” Вера Зарић Митровић, а потом је положено цвеће поред бисте Слободана Стојановића.
Програм манифестације је настављен у Свечаној сали Библиотеке у 17 часова, проглашењем победника на овогодишњем Конкурсу „Слободан Стојановић” за најбољу необјављену драму. Жири у саставу: театролог Драгана Бошковић, новинарка Вечерњих новости Вукица Стругар и редитељ Миливоје Мишко Милојевић, донео је једногласну одлуку да се награда додели драми „Титове масерке слушале су Панкрте”, аутора Предрага Црнковића. Образложење жирија прочитала је председница жирија Драгана Бошковић.
Након проглашења победника, вече је настављено представљањем монографије „Александар Ђорђевић: Увек испочетка”, ауторке Драгане Бошковић, у издању РТС Издаваштва. О монографији и о редитељу Александру Ђорђевићу говорили су уредница књиге Биљана Бошњак Драгановић, ауторка Драгана Бошковић и редитељ Миливоје Мишко Милојевић.
Финале вечери била је позоришна представа „На точковима” у извођењу Позоришта „Поетски театар” из Обреновца, у режији Александра Тадића. Са драмом „На точковима”, њен аутор Радоје Радосављевић освојио је награду „Слободан Стојановић” 2017. године. Представа је одиграна у Великој сали Центра за културу Пожаревац и оставила дубок утисак на гледаоце, који су дугим аплаузом одали признање ансамблу обреновачког „Поетског театра”.