ЈА – ГРАДИТЕЉКА СВОЈЕ КАРИЈЕРЕ

У склопу пројекта „СОЦИЈАЛНО И ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ МЛАДИХ ЖЕНА И ДЕВОЈАКА У РУРАЛНИМ СРЕДИНАМА“ који Удружење за младе Urban Stream спроводи у 2019. години на поспешивању запошљивости младих девојака и жена у руралним срединама, информисаности и компетентности у проналажењу запослења и обављању посла или покретања сопственог посла, оснаживању за самостално доношење квалитетних одлука и активном учешћу у друштву, спроводи се низ активности за младе жене и девојке, од којих је једна представљање успешних жена и њиховог пута грађења каријере.

Први од три догађаја, панел „ЈА-градитељка своје каријере“ реализован је у сарадњи са Народном библиотеком „Илија М. Петровић“ Пожаревац, 20.11.2019. године.

У панел дискусији учествовале су Јулија Башић, мастер историчар уметности – кустос и Ивана Нешовић Гојковић, професор соло певања, активан члан опере и театра „Мадленианум“. Говорило се о уметничким професијама, клими која је више или мање подржавајућа у грађењу каријере, изазовима и подстицајима на том путу, као и инспирацијама и мотивацији за бављење одређеним послом, кроз сећања учесница из сопственог детињства у виду ишчекивања концерта у подне или свекодневног прелиставања енциклопедија о уметности, преко незаобилазне подршке породице.

Дискусију је водила координаторка пројекта, Маја Марић, заступница Удружења за младе Urban Stream, док је питања за гошће креирала волонтерка Урбан Стреам-а, Невена Стојановић.

Циљ догађаја је био подстаћи младе девојке на лични развој и грађење каријере. Догађају су присуствовалi ученици Економско-трговинске школе, Медицинске школе, као и Политехничке школе из Пожаревца.