Градимир Стојковић – “Хајдук из Брестовика”

Сусрет са најпопуларнијим дечјим писцем Градимиром Стојковићем, аутором романа о најчувенијем београдском хајдуку – Глигорију Пецикози и добитником најзначајнијих књижевних награда, одржан је 17. априла 2018. године у Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ Пожаревац.

После скоро 30 година имали смо ту част да заједно са ученицима 8. разреда Основне школе “Доситеј Обрадовић” поново угостимо овог изванредног дечјег писца чије се књиге лако препознају на полицама библиотека јер су увек искрзаних корица и савијених листова од свакодневног читања.

Градимир Стојковић, писац књига којима никада није досадно јер су стално на читању, евоцирао је успомене из свог детињства које је преточио у своје романе Хајдук у Београду, Хајдук са друге стране, Све моје глупости, Буба, Желим, Први

Представио је и свој најновији роман Пета девојчица Марја”, у издању Лагуне. Ово је топла и духовита прича о сазревању, чудним речима, озбиљним школским проблемима и ономе што ће постати много више од лепих ђачких сећања.

Сусрет пун смеха и добре енергије одушевио је све присутне. Радујемо се новом сусрету са Градимиром Стојковићем, писцем дечачке енергије, безгранично оданом свету детињства са најплеменитијим људским тежњама.