Блогдан – гост Библиотеке у Костолцу

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у петак 30. марта 2018. године гостовао је наш познати блогер Богдан Стевановић познатији под именом Блогдан, који је представио своју књигу „Облоге од мастила“. Поред аутора, о књизи је говорила и Марија Радић, уредница Вулкан издаваштва.
„Облоге од мастила“ Блогданова књига коју је објавила издавачка кућа Вулкан из Београда је збирка која садржи 87 прича распоређених у седам поглавља. Поред већине текстова са блога у њој се налази и посебно поглавље Необјављене приче које садржи седам текстова који нису били објављени на блогу, већ су специјално написани за књигу.
Богдан Стевановић Блогдан рођен је у Београду 17. децембра 1988. године. Завршио је Тринаесту београдску гимназију, а након тога је дипломирао на Географском факултету Универзитета у Београду на Одсеку за туризмологију.
После основних студија похађао је мастер студије туристичког новинарства на Универзитету Аутонома у Барселони. Аутор је пројекта „Свет доступан свима“, основаног са циљем пружања информација о туристичким дестинацијама особама које користе инвалидска колица. Један је од оснивача хуманитарног покрета „Покажи мало да ти је стало“. Изабравши име Блогдан, од децембра 2014. године пише истоимени блог који је за две године окупио више од 100 хиљада пратилаца. Приче са блога преносили су водећи онлајн и штампани медији у земљи и региону.