Прослава Дана Библиотеке

Народна библиотека „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу је 27. јануара обележила 171. годину постојања и рада и своју славу – Светог Саву. Прослава је одржана уз присуство чланова Надзорног и Управног одбора, некадашњих радника, највернијих
читалаца и пријатеља Библиотеке.
Овом приликом су чланови породице Илије М. Петровића, Предраг и др Бојан Радовановић поклонили пожаревачкој библиотеци оригиналан портрет Илије М. Петровића (1895-1942) из 1933. године у знак сећања на пок. Зорана Радовановића, унука Илије М. Петровића. Портрет је дело немачке сликарке Елзе Шмит Вучетић (Дрезден 1880 – Дубровник 1969).
Директорка Библиотеке Вера Зарић Митровић уручила је награде у виду вредних књига најбољим читаоцима у 2017. години. У категорији најмлађег узраста награде су освојили: Нина Мутић, Ђорђе Ивановић и Милица Петровић из Пожаревца и Никола Милојевић из Костолца. У категорији омладинског узраста награде су добиле Сара и Софија Спасић, док су у категорији одраслих награде освојиле Милица Стојановић из Пожаревца и Весна Бергер из Костолца.