КАДА КРЕАЦИЈЕ ОЖИВЕ

У претпразничном духу, Дечје одељење Народне библиотеке ,,Илија М. Петровић“ Пожаревац било је место креативне експлозије на радионици под називом ,,Поделимо радост Ускрса“, 29. априла. Под вођством вештих руку библиотекарки Александре Миленковић и Љиљане Јовић, као и малишана, догодила се права револуција – коке и јаја су оживеле под вештим дечјим рукама, стварајући право уметничко дело у облику ликовног колажа.

Као да су изашле из шареног ковчега ускршњих чуда, коке су заплесале по папиру, док су јаја весело поскакивала око њих. Дечја маштовитост је дала крила њиховим перима, а креативност је удахнула живот у свако јаје, чинећи их јунацима једне необичне приче. Док су кроз ходнике библиотеке одјекивали смех и весеље, коке су се надметале у шареним перјаним фризурама, док су јаја правила салто уназад и шалила се са својим пернатим другарима. Њихова ликовна представа  је права атракција за посетиоцеСве је било тако живо и разиграно да су чак и књиге са полица почеле да шапућу једна другој о овом необичном догађају, а понека је сигурно пожелела да се придружи веселој дружини и постане део овог шареног света.

На крају радионице, док су се коке смиривале и јаја легла на своја места, ликовни колаж је остао као сведок незаборавног дана у Библиотеци, пуног смеха, креативности и неограничене дечје маште. А можда се негде у том колажу, у једном скривеном кутку, и сада чује смех, подсећајући нас на чаролију која се догодила под вештим дечјим рукама.