ЉУБАВ У ДЕЧЈИМ РУКАМА

Народна библиотека ,,Илија М. Петровић“  Пожаревац одржала је инспиративну радионицу ,,Љубав у дечјим рукама“ поводом Међународног дана жена, 8. марта. Радионица је била организована на Дечјем одељењу библиотеке, 7. марта, а одушевљени учесници су имали прилику да уживају у креативном изражавању под вођством стручног особља.

Библиотекарке Александра Миленковић и Љиљана Јовић пажљиво су водиле радионицу, пружајући деци прилику да истраже своју креативност кроз израду букета цвећа од шареног папира. Учесници су били ученици четвртог разреда Основне школе ,,Свети Сава“, који су се у пратњи своје учитељице Миље Милојевић, окупили да проведу квалитетно време у библиотеци.

Док су деца пажљиво израђивала своје шарене букете, у ваздуху се осећала енергија љубави и радости. Сваки учесник је са осмехом на лицу стварао своје ремек дело, што је била прилика да се заједно са пријатељима изразе кроз уметност и развијају своје вештине. Ова радионица није само подстакла креативност деце, већ је и промовисала вредности љубави и пажње према другима, посебно поводом Међународног дана жена.

Након завршетка радионице, деца су са поносом представила своје креације и поделила их са својим родитељима, показујући им колико су научили и створили током ове посебне активности. Радионица ,,Љубав у дечјим рукама“ била је пуна осмеха, смеха и топлине, а сваки учесник поносно је однео свој букет као симбол своје креативности и љубави према уметности.

Ова иницијатива Народне библиотеке ,,Илија М. Петровић“ показује посвећеност промовисању креативности и образовања кроз интерактивне и инспиративне програме за децу. Кроз овакве радионице, деца имају прилику да се изразе, уче и развијају се на ефикасан и забаван начин, стварајући незаборавне успомене и развијајући љубав према књигама и уметности.

Овај догађај се није само састојао од израде букета од папира, већ је био и прилика за децу да науче вредне лекције о заједништву, љубави, и уметничком изражавању. Нека ова радионица остане трајна успомена за све учеснике и подстицај за будуће активности које ће донети још више радости и инспирације у њихове животе.