Књижевница Мирјана Бобић Мојсиловић гостовала у Костолцу

Програм овогодишње манифестације „Новембарски дани културе“ био је испуњен веома квалитетним догађајима и гостима. У Костолцу је одржано више веома квалитетних књижевних вечери, позоришних представа, концерата и радионица у организацији Библиотеке у Костолцу, Огранка Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац и Центра за културу „Костолац“, две установе културе, које већ годинама одлично сарађују, са заједничким циљем – да обезбеде што квалитетније културне, едукативне и уметничке догађаје за своје суграђане.
У четвртак, 23. новембра 2023. године, у препуној великој сали Дома културе у Костолцу, гостовала је Мирјана Бобић Мојсиловић, књижевница, сликарка и бивша новинарка, уз чије књиге се већ деценијама смејемо, плачемо, растемо, пребољевамо и праштамо и која се са правом сматра једним од симбола урбаног Београда, Србије и некадашње Југославије. Као новинар писала је за најзначајније часописе на овим просторима. Сматрана је новинарском елитом у време кад је одлучила да напусти стални посао и постане професионални писац. Постала је један од првих аутора – самосталних издавача у Србији. Последњих двадесетак година Мирјана се посветила писању. Њене књиге постале су бестселери. Дванаест њених наслова објављено је у Француској, Италији, Чешкој, Хрватској, Словенији и Македонији. Телевизијска серија Азбука нашег живота снимљена је на основу њена два романа Мушка азбука и Азбука мог живота. По њеној причи урађен је сценарио за ТВ серију Тајна винове лозе. Радила је више емисија на телевизији. Већ три године обилази нашу земљу снимајући емисију „Срећна Србија“.
Књижевница је у Костолцу представила свој нови роман „Сазвежђе свитаца“, причала о свом књижевном и новинарском раду, о сарадњи са медијима, рецитовала је своје песме и одговарала на питања публике.
Модератор вечери била је Рената Минић, дипломирани библиотекар саветник.
Музичка пратња на гитари био је Аљоша Марјановић, ученик осмог разреда Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац.
Након књижевне вечери, чланови новинарске секције Основне школе „Јован Цвијић“ Костолац искористили су прилику да ураде кратак интервју са књижевницом за школске новине.