ИЗЛОЖБА У РАМУ БОНТОНА

Промоција књиге „Свет бонтона“ Јована Ђорђевића одржана је у Свечаној сали Народне библиотеке Пожаревац, 4. октобра 2023. године. Овом приликом отворена је и изложба „Двадесет година креативности Дечјег одељења“, коју су приредиле библиотекарке Александра Миленковић и Славица Вучинић.

Ђаци нижих разреда ОШ „Свети Сава“ чули су све о правилима понашања која нам помажу да се уклопимо у друштво у коме живимо. Бонтон научен у раном детињству дете ће запамтити за цео живот, а то ће му добро доћи у свим животним ситуацијама. Понашање неке особе одражава унутрашње биће, чува лично достојанство, негује осећај за поштовање других, исказује племенитост. Реч бонтон потиче из француског језика и значи „добро понашање“, али је много више од лепих манира и углађености. Учећи правила бонтона, откривамо смисао живота.

Изложба „Двадесет година креативности Дечјег одељења“ осликава овогодишњу тему Дечје недеље. У прегледу свих фотографија и активности на највеселијем одељењу наше Библиотеке, иза кога стоји огромна љубав, труд и ентузијазам, види се „Велико срце деце Србије“. Они који ће вам измамити осмех на лицу и пробудити носталгију јесу сами учесници радионица. На сликама ћете препознати наше суграђане који су некада били сасвим мали, а сада су то млади, успешни људи. Изложба је постављена у Свечаној сали до краја Дечје недеље, а након тога, моћи ћете да је погледате у холу Библиотеке.

Добро дошли!