ДЕЦА ИЗ ВРТИЋА „ЛИЛИПУТ“ У БИБЛИОТЕЦИ

Дечје одељење Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац посетила су деца вртића „Лилипут 012“, 28. фебруара 2023. године. Дочекала их је библиотекарка Славица Вучинић, која је са васпитачицама Невеном и Иреном поделила ентузијазам у жељи да код малишана пробуди љубав према читању и библиотеци као установи.

Деца су сазнала много нових ствари о себи и открила какви треба да постану, шта говори значење имена сваког од њих, зашто треба да се хране здраво, како бити паметан, зашто треба вежбати и не седети испред телевизора и држати телефон у рукама, како могу да, уместо „вите јеле“ и „зеленог бора“ , постану искривљени као „жабе“, шта је то култура и који је то лек против глупости и некултуре у библиотеци. Јежић из књиге „Приче о доброти“ Елене Михаленко научио их је да својом добротом заслужују љубав и поштовање и да добар човек никада није сам. Такође, и писац серијала „Летописи Нарније“, К. С. Луис, поручује нам да захваљујући читању никада нисмо сами.

Надамо се да ће ову искру љубави, коју су пробудиле у деци библиотекарка и васпитачице, наставити да негују родитељи или пак да ће они од своје деце научити како то књиге откривају све тајне одједном.