КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ СЛАВИЦЕ ЈОВАНОВИЋ

У Народној библиотеци „Илија М. Петровић“ у Пожаревцу 6. децембра 2022. године представљене су две књиге Славице Јовановић „Књиге и коментари“ и „Алфабет љубави“ у издању издавачке куће „Филип Вишњић“ из Београда и Књижевне заједнице Пожаревца.
Учесници програма били су: Радомир Андрић, књижевник, проф. др Предраг Јашовић, проф. др Голуб Јашовић, Ненад Милошевић, професор и Славица Јовановић, ауторка књига. У музичком делу програма наступиле су Менка Милосављевић и Сара Спречаковић.
О књизи „Алфабет љубави“ говорили су рецензент књиге Радомир Андрић и Ненад Милошевић истакавши да је у питању веома интимна и осећајна поезија посвећена двема девојчицама Љубици и Каћи, у којој је осликана истинска љубав и најискреније емоције према вољеним бићима.
Говорећи о књизи есеја „Књиге и коментари“ проф. др Предраг Јашовић нагласио да је Славица Јовановић, поред бројних ауторских поетских књига, завређује пажњу као књижевни критичар, не само познатих књижевних имена, већ и мање познатих аутора који су стварали и још увек стварају на подручју пожаревачког краја.
Поводом 35 година књижевног рада Славице Јовановић проф др Голуб Јашовић је говорио о комплетном стваралаштву Славице Јовановић, које поред поезије и критике, укључује и рад из области ономастике и антропонимије.
На крају вечери публици се обратила Славица Јовановић и својим најновијим стиховима исказала своју љубав према породици, пријатељима и писању као посебно интимном чину.